Kulinaria

Kulinaria

Często pytacie nas o posiłki. Spieszymy więc z wyjaśnieniem czego możecie spodziewać się na SIRVIS-owym stole. W naszej ofercie mamy śniadania i… To będzie prawdziwa, kuchenna rewolucja. Obiadokolacje zastąpimy bowiem pychotkami, które sami wybierzecie z karty dań. Jedno pozostanie bez zmian. Będzie pysznie jak zawsze.

ŚNIADANIE

Mamy w ofercie dwie propozycje śniadań:

  • “KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” to poranna uczta, podawana w formie bufetu. Przykładowe menu: kawa, herbata, mleko, kilka rodzajów płatków śniadaniowych, konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, tosty, bajgle, drożdżówki, masło, jajka gotowane, pasta jajeczna, pasta z suszonych pomidorów, ogórki, pomidory, owoce sezonowe. Na ciepło serwujemy jajecznicę, parówki, frankfurterki, gofry, placki z jabłkami, naleśniki, zapiekanki. Niektóre z tych pozycji są stałe, a inne zmieniają się z dnia na dzień.
  • “PODANE NA TACY” to śniadanie na wynos, które zabierasz w plener lub do pokoju. W tym przypadku na tytułowej tacy znajdziesz: konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, masło, ogórki, pomidory, mleko, płatki śniadaniowe. Śniadanie to jest na zimno, odbierasz je z naszej jadalni i zabierasz ze sobą. W ramach ceny otrzymujesz do posiłku kawę lub herbatę.

Śniadania serwujemy od godziny 9:00. W przypadku dużego zainteresowania, starając się unikać tłoku w jadalni i kolejki do ekspresu, mamy dwie tury, o 8:45 i 9:30.

Pamiętajmy, miejscem spożywania śniadania w formie bufetu jest jadalnia. Śniadanka są pyszniutkie, ale prosimy oprzeć się pokusie i nie zabierać jedzenia “na później”. Wolisz na wynos? Skorzystaj ze śniadań “podane na tacy”.

Dajcie nam znać dzień wcześniej czy jesteście zainteresowani śniadaniem kolejnego dnia oraz jaką formę wybieracie.

CENA: “KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” 45 zł/osoba, 25 zł/dziecko do lat 7. “PODANE NA TACY” 30 zł/osoba.

LUNCH i OBIAD

Czas na SIRVIS-ową kuchenną rewolucję. Zasadnicza zmiana to spakietowane obiadokolacje zastąpimy prawdziwą kartą dań. Sami dokonacie wyboru i zdecydujecie na co macie ochotę. Uprzedzamy, wybór nie będzie łatwy, bo wszystko będzie pyszniutkie.

Nasze obiadowe pychotki to:

  • Domowe zupy – przykładowo rosół jak u mamy, zupa ogórkowa, krem z białych warzyw, chłodnik z ziemniaczkami w gorące, letnie dni, zupa jarzynowa, zupa pomidorowa, żurek z kiełbasą, barszcz, zupa pieczarkowa, grochówka
  • Dania główne – przykładowo pierogi (z mięsem, ruskie, ze szczupakiem, z jagodami), babka ziemniaczana, kurczak na puszystym puree, soczewiaki, kartacze, burgery z pulled pork’iem, smażona sielawa lub pstrąg, placki ziemniaczane, schabowe drobiowe, udziec z indyka, żeberka, karkówka, gołąbki, naleśniki, krokiety
  • Ciasta domowe – przykładowo sernik pistacjowy, jabłko pieczone w cieście, brownie czekoladowe, szarlotka, sernik na zimno, beza, ciasto czekoladowe z musem, jagodzianki.

Szczegółowe menu oraz ceny pojawią się wkrótce. Dajcie nam chwilkę na doprawienie dań, przetestowanie receptur i przygotowanie prawdziwej, kulinarnej rozkoszy.

HMM… A MOŻE SIRVISOWA PIZZA NAPOLETANA >>>