
Kulinaria
Często pytacie nas o posiłki. Spieszymy więc z wyjaśnieniem czego możecie spodziewać się na SIRVIS-owym stole. W naszej ofercie mamy śniadania i… To była prawdziwa, kuchenna rewolucja. Obiadokolacje zastąpiliśmy pychotkami, które sami wybierzecie z karty dań. Jedno pozostało bez zmian. W SIRVIS-ie było i jest pysznie jak u mamy.
ŚNIADANIE
Mamy w ofercie dwie propozycje śniadań:
- “KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” to poranna uczta, podawana w formie bufetu. Przykładowe menu: kawa, herbata, mleko, kilka rodzajów płatków śniadaniowych, konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, tosty, bajgle, drożdżówki, masło, jajka gotowane, pasta jajeczna, pasta z suszonych pomidorów, ogórki, pomidory, owoce sezonowe. Na ciepło serwujemy jajecznicę, parówki, frankfurterki, gofry, placki z jabłkami, naleśniki, zapiekanki. Niektóre z tych pozycji są stałe, a inne zmieniają się z dnia na dzień.
- “PODANE NA TACY” to śniadanie na wynos, które zabierasz w plener lub do pokoju. W tym przypadku na tytułowej tacy znajdziesz: konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, masło, ogórki, pomidory, mleko, płatki śniadaniowe. Śniadanie to jest na zimno, odbierasz je z naszej jadalni i zabierasz ze sobą. W ramach ceny otrzymujesz do posiłku kawę lub herbatę.
Śniadania serwujemy od godziny 9:00. W przypadku dużego zainteresowania, starając się unikać tłoku w jadalni i kolejki do ekspresu, mamy dwie tury, o 8:45 i 9:30.
Pamiętajmy, miejscem spożywania śniadania w formie bufetu jest jadalnia. Śniadanka są pyszniutkie, ale prosimy oprzeć się pokusie i nie zabierać jedzenia “na później”. Wolisz na wynos? Skorzystaj ze śniadań “podane na tacy”.
Dajcie nam znać dzień wcześniej czy jesteście zainteresowani śniadaniem kolejnego dnia oraz jaką formę wybieracie.
CENA: “KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” 45 zł/osoba, 25 zł/dziecko do lat 7. “PODANE NA TACY” 30 zł/osoba.
LUNCH i OBIAD
“POCZEKALNIA” to SIRVIS-owa restauracja à la carte. Co prawda bez udziału Magdy Gessler, ale zrobiliśmy tu prawdziwą kuchenną rewolucję. Nasze spakietowane obiadokolacje zastąpiliśmy kartą dań. Sami dokonacie wyboru i zdecydujecie na co macie ochotę.
Współpracujemy z zespołem super-women, które zabiorą Was w kulinarną podróż po Suwalszczyźnie, uraczą lokalnymi specjałami, ale nie tylko. Poza smakami regionalnymi, przygotuj się również na inne kulinarne doznania. Obok pozycji stałych, każdego dnia w karcie będziecie mieli do wyboru: dwie zupy dnia, dwa dania główne i dwie słodkie pozycje na poprawę humoru. Uprzedzamy, wybór nie będzie prosty, bo wszystko w tej karcie jest naprawdę pyszniutkie.
DOMOWE SĘKACZE
Wszyscy słyszeli o sękaczu z Suwalszczyzny, ale kto tak naprawdę wie, jak smakuje prawdziwy, domowy, a nie taki „sękaczopodobny” produkt przemysłowy. Czy wiesz, że dobry sękacz nie starzeje się, a dojrzewa? Tak, to jedno z nielicznych ciast, które z wiekiem robi się lepsze, zupełnie jak niektóre znajomości i dobre sery.
Chcecie sprawdzić, o co tyle hałasu?
Zamówcie, zabierzcie nasz domowy sękacz do domu i przekonajcie się, czym różni się rarytas od masówki. Szczegóły i cena w karcie dań poniżej. Smacznego!
Zainteresowani? Goście zakwaterowani w SIRVIS Apartamenty mają łatwiej, bo są na miejscu. Nie mieszkasz u nas, a chciałbyś spróbować jak to smakuje, zadzwoń i zarezerwuj stolik lub zamów jedzonko na wynos. ZAPRASZAMY!
“POCZEKALNIA” – zeskanuj kod QR lub kliknij w link i przejdź do ROZKŁADU JAZDY >>>
