
Kulinaria
Często pytacie nas o posiłki. Spieszymy więc z wyjaśnieniem czego możecie spodziewać się na SIRVIS-owym stole. W naszej ofercie mamy śniadania i… To będzie prawdziwa, kuchenna rewolucja. Obiadokolacje zastąpimy bowiem pychotkami, które sami wybierzecie z karty dań. Jedno pozostanie bez zmian. Będzie pysznie jak zawsze.
ŚNIADANIE
Mamy w ofercie dwie propozycje śniadań:
- „KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” to poranna uczta, podawana w formie bufetu. Przykładowe menu: kawa, herbata, mleko, kilka rodzajów płatków śniadaniowych, konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, tosty, bajgle, drożdżówki, masło, jajka gotowane, pasta jajeczna, pasta z suszonych pomidorów, ogórki, pomidory, owoce sezonowe. Na ciepło serwujemy jajecznicę, parówki, frankfurterki, gofry, placki z jabłkami, naleśniki, zapiekanki. Niektóre z tych pozycji są stałe, a inne zmieniają się z dnia na dzień.
- „PODANE NA TACY” to śniadanie na wynos, które zabierasz w plener lub do pokoju. W tym przypadku na tytułowej tacy znajdziesz: konfitury domowe, miód, sery, twarożek, wędliny, pieczywo, masło, ogórki, pomidory, mleko, płatki śniadaniowe. Śniadanie to jest na zimno, odbierasz je z naszej jadalni i zabierasz ze sobą. W ramach ceny otrzymujesz do posiłku kawę lub herbatę.
Śniadania serwujemy od godziny 9:00. W przypadku dużego zainteresowania, starając się unikać tłoku w jadalni i kolejki do ekspresu, mamy dwie tury, o 8:45 i 9:30.
Pamiętajmy, miejscem spożywania śniadania w formie bufetu jest jadalnia. Śniadanka są pyszniutkie, ale prosimy oprzeć się pokusie i nie zabierać jedzenia „na później”. Wolisz na wynos? Skorzystaj ze śniadań „podane na tacy”.
Dajcie nam znać dzień wcześniej czy jesteście zainteresowani śniadaniem kolejnego dnia oraz jaką formę wybieracie.
CENA: „KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE” 45 zł/osoba, 25 zł/dziecko do lat 7. „PODANE NA TACY” 30 zł/osoba.
LUNCH i OBIAD
Czas na SIRVIS-ową kuchenną rewolucję. Zasadnicza zmiana to spakietowane obiadokolacje zastąpimy prawdziwą kartą dań. Sami dokonacie wyboru i zdecydujecie na co macie ochotę. Uprzedzamy, wybór nie będzie łatwy, bo wszystko będzie pyszniutkie.
Nasze obiadowe pychotki to:
- Domowe zupy – przykładowo rosół jak u mamy, zupa ogórkowa, krem z białych warzyw, chłodnik z ziemniaczkami w gorące, letnie dni, zupa jarzynowa, zupa pomidorowa, żurek z kiełbasą, barszcz, zupa pieczarkowa, grochówka
- Dania główne – przykładowo pierogi (z mięsem, ruskie, ze szczupakiem, z jagodami), babka ziemniaczana, kurczak na puszystym puree, soczewiaki, kartacze, burgery z pulled pork’iem, smażona sielawa lub pstrąg, placki ziemniaczane, schabowe drobiowe, udziec z indyka, żeberka, karkówka, gołąbki, naleśniki, krokiety
- Ciasta domowe – przykładowo sernik pistacjowy, jabłko pieczone w cieście, brownie czekoladowe, szarlotka, sernik na zimno, beza, ciasto czekoladowe z musem, jagodzianki.
Szczegółowe menu oraz ceny pojawią się wkrótce. Dajcie nam chwilkę na doprawienie dań, przetestowanie receptur i przygotowanie prawdziwej, kulinarnej rozkoszy.